Skal Vi Danse 2016
Alpin skiidrett Fotball Golf Håndball Ishockey Motorsport Odds på mobilen Politikk Sjakk Tennis Travsport Øvrige idretter Øvrige odds
Gamle odds Kommende odds

OL 2016 odds

Hvis du satser på OL, bør du kjenne til begge sidene av medaljen

Hvert fjerde år samles det de beste idrettsutøverne fra hele verden om sommeren for å feire den olympiske ånd og konkurrere om de mest verdifulle medaljene i idretten. Og som hver gang før, vil disse 2016 OL i Rio de Janeiro bringe nye verdensrekorder, nye verdensmestre, og enda viktigere – spenning og noen nye helter og historier sammen med tårer av glede eller skuffelse. De fleste av de kjente verdens ledende utøvere vil bekrefte deres overlegenhet, men vi kan sikkert vente oss flere overraskelser. Publikummet kommer til å dele deltakernes følelser og for de som har vurdert å satse på utfallet av et idrettsarrangement blir OL en stor sjanse til å prøve både lykken og sine kunnskaper om idretten. Det er alltid tryggest å spille på favoritten, selv om det ikke kommer til å bringe for mye spenning og gevinst, men det å gjette hvilken outsider som kommer til å gå over sine grenser og oppnå et overraskende resultat, er noe som gjør både OL og satsing virkelig interessant.

Men det er alltid to sider av medaljen, spesielt den olympiske. Organisering av OL er sjelden ikke fulgt av kontroverser. Spørsmålet om organiseringen av OL er økonomisk begrunnet blir en vanlig del av debatten i vertslandene. Arbeidere går til streik og frivillige organisasjoner hevder at pengene som blir brukt på organiseringen kan bli settes til bedre bruk. I det siste har også sikkerhetsspørsmålet blitt et stort tema. Men det har også dukket opp et mer idrettsrelatert tema som har forårsaket strid, nemlig doping. Russiske idrettsutøvere har blitt utestengt fra 2016-OL under mistanken om at dopingen var statsstøttet. Uten å gå i detaljer, kan vi bare si at noen av verdens beste idrettsutøvere vil gå glipp av arrangementet, noe som vil åpne muligheten for noen nye navn til å ta plass på seierspallen. Denne uheldige utviklingen resulterer altså i en mer spennende satsing. La oss ta f. eks. kvinnenes stavsprang: med Isinbaeva dessverre ute av bildet, får resten av deltakerne mer eller mindre like sjanser til å vinne. Dette gjør konkurransen mer interessant for de som elsker å satse og gir dem muligheten til å gjette en vinner med lavere odds – og sikre seg større gevinst. Ellers hadde denne konkurransen vært mer eller mindre forutsigbar og derfor ulønnsom. På den andre siden skal noen av russerne delta som individuelle utøvere, noe som også kommer til å påvirke oddsene i den aktuelle idretten.

Hvis du har tenkt å satse på OL, sørg for å holde deg oppdatert, ikke bare med sesongens resultater av favorittene, men også med hva som skjer bak kulissene. Du bør også sjekke landslagene i lagidrettene: når det gjelder f. eks. fotball blir lagene sammensatt av yngre og mindre etablerte spillere enn på VM, og derfor blir VM ikke like relevant som man hadde trodd. Men enten du har tenkt å satse eller ikke, kan du glede deg til de neste ukene, for alle tilskuerne kommer til å vitne øyeblikk fra idrettshistorien som de aldri kommer til å glemme.

Oddsen på OL 2016 er i menyen til venstre.